Όταν ο Άη – Γιώργης σκότωσε τον δράκο

Facebooktwittergoogle_plusmail

xoria sos
H γιορτή του Αγίου Γεωργίου (23 Απριλίου) έφτασε και μαζί της έφτασε και ο εορτασμός από τους απανταχού Barcelonistas ενός αγαπημένου και παμπάλαιου καταλανικού εθίμου, αυτού του Sant Jordi!!! Ο Σύνδεσμος Φίλων Μπαρσελόνα Αθήνας (Penya Barcelonista d’ Atenes) ετοιμάζεται, με τη συνδρομή όλων σας, να γιορτάσει και φέτος, όπως κάνει τα τελευταία  χρόνια την παράδοση. Σύμφωνα με αυτήν, ανήμερα του Άη – Γιώργη (Sant Jordi) τα αγόρια στις Las Ramblas της Βαρκελώνης αλλά και ευρύτερα της Καταλονίας προσφέρουν στα κορίτσια ένα τριαντάφυλλο και λαμβάνουν από αυτά ως αντίδωρο ένα βιβλίο.

Οι φίλοι της Barça στην Ελλάδα λοιπόν, δοκίμασαν και κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να καθιερώσουν το έθιμο στα καθ’ ημάς, με τη βοήθεια και των ΜΜΕ ασφαλώς. Το έθιμο έχει τροποποιηθεί κάπως και δεν προσφέρουμε μόνο βιβλία, αλλά και διάφορα άλλα είδη σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Φέτος, η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου είναι να συλλέξουμε υλικό που θα δοθεί στο παιδικό χωριό SOS της Βάρης. Για τις επόμενες εβδομάδες, εκτός από βιβλία, θα συγκεντρώσουμε καινούρια παπούτσια, είδη παιδικού ρουχισμού, κάθε είδος τροφίμων που δεν χρειάζεται άμεσα ψυγείο (λάδι, γάλα εβαπορέ, ρύζι κλπ.), είδη καθαριότητας σπιτιού (σκόνη πλυντηρίου, χαρτί υγείας κλπ.), εκπαιδευτικά βοηθήματα, γραφική ύλη, καινούρια σεντόνια, πετσέτες και γενικώς είδη εξοπλισμού σπιτιού, καινούριες ή ελάχιστα μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, κουζίνες κλπ.). Δωρεά θα γίνει επίσης στον ξενώνα βρεφών SOS στο Μαρούσι. Θα χρειαστεί γάλα πρώτης και δεύτερης βρεφικής ηλικίας, καθώς και βρεφικές κρέμες (ρυζάλευρο, βανίλια, φαρίν λακτέ, ρουχαλάκι κολάν μπλουζάκι καλοκαιρινά έως 36 μηνών, κρέμες για το σύγκαμα για βρέφη, κρέμες για την ξηροδερμία (aveeno dermexa), σαπούνια για την ξηροδερμία, αντικουνουπικά, αντηλιακά, πάνες βρακάκι νούμερο 6-7, μωρομάντηλα, καρεκλάκια αυτοκινήτου για ηλικίες 2-5 ετών, παζλ, επιτραπέζια,πλαστελίνες play doh).

Η παραλαβή του υλικού θα γίνεται στα γραφεία μας, Βαλτετσίου 50-52 / 2ος όροφος, κάθε Δευτέρα 7-9 καθώς και τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής των αγώνων του ποδοσφαιρικού τμήματος του FC Barcelona. Εναλλακτικά, υπάρχει και η λύση του ταχυδρομείου!

Είμαστε σίγουροι ότι το αίτημα θα εισακουστεί για ακόμη μία χρονιά και εμείς θα κουβαλήσουμε  με χαρά τα βαριά χαρτοκιβώτια στον προορισμό τους!!!

Feliç Sant Jordi!!!