Ο Λουίς δεν μένει πια εδώ

Facebooktwittergoogle_plusmail

adios LuisΌταν για την απαρίθμηση των λαθών χρειάζονται σελίδες επί σελίδων, θα ήταν μάλλον ανεδαφικό να περιμένουμε από το κλαμπ και αυτούς που το διοικούν να φροντίσουν για κάποιες… λεπτομέρειες. Για όσους δεν το κατάλαβαν, ο Λουίς Σουάρες, ένας σέντερ φορ – θρύλος για την Μπαρσελόνα, αποτελεί παρελθόν. Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Σουάρες φεύγει. Για όλους κάποτε έρχεται η στιγμή αυτή στο ποδόσφαιρο, ειδικά για έναν παίκτη που θα είναι 34 ετών σε λίγους μήνες. Το πρόβλημα είναι ο τρόπος.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν στον Τύπο και δεν διαψεύστηκαν είτε από τον σύλλογο είτε από την πλευρά του ποδοσφαιριστή, ο Σουάρες τέθηκε εκτός ομάδας μετά από ένα τηλεφώνημα του (νέου) προπονητή, ο οποίος ξεκαθάρισε στον παίκτη ότι δεν τον υπολογίζει. Όσο και αν κάποιοι πιστεύαμε ότι ο Λουίς, έστω με μειωμένο χρόνο συμμετοχής, είχε θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν, αναγνωρίζουμε ότι ο Κούμαν δικαιούται να φτιάξει την ομάδα όπως την έχει στο μυαλό του. Αφού στο πλάνο δεν χωρούσε ο Σουάρες, καλώς φεύγει. Μόνο που, διάολε, δείξτε λίγο περισσότερο σεβασμό σε έναν ποδοσφαιριστή που προσέφερε τόσα και τόσα στην ομάδα.  Τουλάχιστον, πιστέψτε τους αριθμούς, οι οποίοι μιλούν για τον τρίτο σκόρερ στην ιστορία της Μπάρσα. Το κοντέρ έγραψε 12 τίτλους σε 6 χρόνια, 198 γκολ και 102 ασίστ σε 283 ματς. Πόσα σέντερ φορ παγκοσμίως μπορούν να καυχηθούν για τέτοιες επιδόσεις; Έτσι απλά δείχνεις την έξοδο σε έναν τέτοιο παίκτη, ουσιαστικά διώχνοντας τον;

Ο Σουάρες άξιζε ένα διαφορετικό αντίο. Ένα αντίο όπως αυτό του Ινιέστα για παράδειγμα. Η Μπάρσα δεν φρόντισε για αυτό, κάτι που σίγουρα δεν την τιμά, αλλά αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν μπορεί να σκιάσει την τεράστια προσφορά του Ουρουγουανού. Εμείς, οι φίλοι της Μπάρσα αποχαιρετούμε έναν πολύ σπουδαίο παίκτη, που δεν του άρμοζε να είναι το τελευταίο του παιχνίδι με το κλαμπ η συντριβή από την Μπάγερν.

Για τα… παιδιά της διοίκησης, τα λόγια έχουν πια στερέψει. Παρόλα αυτά, ίσως ο Κούμαν να έπρεπε να το χειριστεί διαφορετικά. Είναι άλλωστε εκείνος που θα πρέπει να βρει τρόπο ώστε να καλύψει το κενό του Σουάρες. Γιατί, Ρόναλντ, παιδικέ μας ήρωα, ο «τελειωμένος» και ταλαιπωρημένος από τραυματισμό Σουάρες, έγραψε στην τελευταία σεζόν 21 γκολ και 11 ασίστ. Για το καλό της Μπάρσα, από τη στιγμή που δεν ήθελες τον Λουίς ούτε για αναπληρωματικό, μακάρι να αποδειχθείς σωστός.

Αντίο Λουίς και ευχαριστούμε για όλα. Η θέση σου στην ιστορία των κορυφαίων της Μπάρσα είναι δεδομένη, όπως εγγυημένη είναι η θέση σου στην καρδιά των οπαδών της.