MO-N€¥mar…

Facebooktwittergoogle_plusmail

Neymar-Ballon-dOrΚάποτε το να φύγει παίκτης από το F.C.B για να πάει στην P.S.G γινόταν μόνο στο… κόμικ που φέρει το προσωνύμιο μου! Από τα 70’s ως σήμερα, αλλάξαν πολλά. Ο τρόπος που αντιδρά ο κόσμος, όχι: Τότε το αναγνωστικό κοινό, τώρα οι απανταχού φίλοι των «blaugrana», βρέθηκαν στα πρόθυρα νευρικής κρίσης….

Στην Ιταλία υπάρχει μια φράση που λέει: «Όποιος τα κάνει, πρέπει να περιμένει να του τα κάνουν». Κοινώς «μην κάνεις ότι δεν θέλεις να σου κάνουν…»

Προ 4ετιας, όταν επικρατούσε, στο μεταγραφικό «μπρα ντε φερ» για χάρη του, κόντρα στην Μαδρίτη, η διοίκηση τoυ F.C.B μετήλθε κάθε μέσου, θεμιτού κι αθέμιτου, προκειμένου να καταγάγει μια περιφανή, όσο και σπάνια, νίκη σε έναν προνομιακό τομέα για τους «merengues»: την αγορά ποδοσφαιριστών…

Αποτελούσε, ουσιαστικά, δήλωση ότι πλέον δεν είμαστε «Mes que un club», αλλά «un (SUPER) club mes» (σ. ένα ακόμη σούπερ κλαμπ)

Που με τον παρά του αγοράζει. Ακόμη και με λεφτά «κάτω από το τραπέζι» και φοροδιαφυγές.

Δεν το λέω εγώ. Η Ισπανική Δικαιοσύνη.

Που μπορεί να …αλληθωρίζει προς την λευκή ομάδα της πρωτεύουσας, αλλά, προφανώς, δεν έστησε σκευωρία για να παραιτηθεί πρώτα ο Rossell και να είναι, ακόμη, στα δικαστήρια ο σύλλογος κι ο (σωστά ή λάθος αλλά, σίγουρα δημοκρατικά, εκλεγμένος) τωρινός του πρόεδρος, για την μεταγραφή του 2013…

Tότε… έσκουζε η Santos και κυνηγούσε στα δικαστήρια την εταιρία Ν&Ν (του πατέρα του παίκτη) και το F.C.B., αλλά όντες «καβάλα στο άλογο» σφυρίζαμε αδιάφορα…

Όπως κι όταν αποδείχθηκε ότι δεν κόστισε 57 εκ. ευρώ, όπως υποστήριζαν οι (θιασώτες της …Βαρουφάκειας «δημιουργικής ασάφειας») διοικούντες. αλλά κοντά στα 100.

Είχαν …ξεχάσει να προσθέσουν τα λεφτά που θα έπαιρνε ο…μπαμπάκας του.

Ότι λοιπόν ξεκινά τόσο στραβά, δεν θα μπορούσε παρά να τελειώσει ανάποδα…

Για ένα μήνα, περίπου, βιώσαμε ότι οι φίλοι της Santos, προ 4ετιας, ή οι υποστηρικτές της εκάστοτε ομάδας, απ’ όπου πάμε να πάρουμε παίκτες.

Αλλάξαμε θέση και δεν μας άρεσε καθόλου…

Νιώσαμε την αβεβαιότητα (που τροφοδοτούσε η “ομερτά” της πλευράς του παίκτη), που εξελίχθηκε σ’ αγωνία και κατέληξε σ’ οργή.

Γιατί, όμως, αλήθεια; Τα δείγματα γραφής τα ’χε δώσει.

Πούλησε την ομάδα που τον ανέδειξε για να έρθει στην Βαρκελώνη. Για να παίξει «με τον Messi» που ήταν «είδωλο» του, όπως μας πληροφόρησε, κατά την παρουσίαση του στο Παρίσι.

Ότι ήταν ο 2ος (επισήμως τουλάχιστον…) πιο καλοπληρωμένος της ομάδας και 3ος παγκοσμίως ήταν…λεπτομέρεια!

Τι περιμέναμε; Να «δεθεί» με το σύλλογο και το κοινό του;

Προτίμησε τους λογαριασμούς των Καταριανών…neymar-jr-barcelona

Α, μια και το’ φερε η κουβέντα….

Προφανώς είναι…συμπτωματικό ότι μόλις έληξε η χορηγία τους στo F.C.B. τον πήραν και τον πήγαν στην ομάδα που ανήκει στο κρατίδιο του Κόλπου.

Γιατί μην αυταπατάστε.

Ποια Παρί; Στο Κατάρ ανήκει.

Στο πλαίσιο του προμόσιον του (αιματοβαμμένου από εργατικά ατυχήματα, που δεν απασχολούν κανένα…) Μουντιάλ, το οποίο «λάδωσαν» για να πάρουν.

Στο Παρίσι, εξάλλου, κανένα μέλος δεν θα εγείρει θέματα κόστους της μεταγραφής του, ώστε να ταράσσεται ο ύπνος του, της οικογένειας και των κολαούζων, που ζουν παρασιτικά, μαζί του.

Το θέατρο του παραλόγου, που έπαιξε και θα ζήλευε μέχρι ο…Ιονέσκο, συνεχίστηκε με φράσεις πως πήγε στην Παρί θέλοντας «νέα πρόκληση» κι όχι λόγω χρημάτων ή έλλειψης πρωταγωνισμού.

4 μήνες πριν, όταν ανανέωνε με 20 εκ. ευρώ, ετησίως, δεν ήθελε «νέα πρόκληση» ;

Όταν τρόλαρε για την 6αρα στους Παριζιάνους, στα social media, δεν την ήθελε;

Εδώ είπε, ανερυθρίαστα, ότι αποφάσισε να προτιμήσει την Παρί 48 ώρες πριν το ανακοινώσει στην Ciutat Esportiva!

Μόνο που τον διέψευσε ο Dani Alves, λέγοντας ότι εκείνος τον έπεισε να αφήσει …μπουκάλα τον Guardiola και να’ρθει στο Παρίσι!

Ποιος λέει αλήθεια άραγε; Ο Danilo, για ο …Πινόκιο;

Ο τραγέλαφος συνεχίστηκε με τον πατέρα του να υποστηρίζει ότι …έψηνε τον κανακάρη του να μείνει στην Βαρκελώνη!

Προφανώς μέχρι να εισπράξει το πριμ της ανανέωσης με την Μπάρσα τον περασμένο Μάρτη…

Κοινώς 26 εκ. ευρώ για ανανέωση 4… μηνών!

Δεν ξέρω τι θα γίνουν αυτά τα λεφτά, ξέρω όμως ότι χαμένος δεν βγήκε ο πρεσβύτερος: 36 μιλιόνια το πριμ μεταγραφής στους Παριζιάνους!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ; Το χει πει ο Αντύπας: «Για τα λεφτά τα κάνεις όλα…»

Ήθελε, λένε, μια πρωτιά. Την έχει. Της ακριβότερης μεταγραφής.

Για τις υπόλοιπες (που δεν αγοράζονται…) οψόμεθα…

 

Όσο για την επόμενη μας μέρα.

Αγωνιστικά, καλούμαστε να καλύψουμε το κενό του 3ου καλύτερου παίκτη παγκοσμίως. Γιατί αυτό ήταν. Είτε αρέσει, είτε όχι.

Κι ας έπαιξε, έτσι, μόνο στο 6-1 με την Παρί και στο προπέρσινο τρίμηνο που έλειψε ο Messi.

Συνήθως περίμενε την …ελεημοσύνη του κοντού που του αφήνε κανά …κόκκαλο σε εκτελέσεις πέναλτι, όταν έκανε κάτι τέρμινα να σκοράρει…

Ακόμη κι έτσι παίκτης, μόνος του, να τον αναπληρώσει, άμεσα, δεν υπάρχει.

Ωστόσο, η αποχώρηση του ενδεχομένως βοηθήσει να επιστρέψουμε στα βασικά. Να γίνουμε, περισσότερο, ΟΜΑΔΑ.

Να δώσουμε ευκαιρίες, πραγματικές, σε παιδιά της Masia (Deulofeu π.χ). Να θυμίσουμε ποια είναι η πραγματική μας δύναμη.

Όχι η οικονομική. Η ποδοσφαιρική: η φιλοσοφία που διέπει το παιχνίδι μας.

Όσο για τα 222 εκ. ευρώ…

Τρέμω για τη διαχείριση τους. Εδώ οι διοικούντες δεν πρόβλεψαν ότι το εν λόγω ποσό μπορεί να δοθεί (σ. μαλάκες είναι στην Μαδρίτη που βάλανε ρήτρες 1 δις;), θα γλιτώσουμε κινήσεις εντυπωσιασμού και μάλιστα ακριβοπληρωμένες, όταν όλοι ξέρουν ότι είσαι «φορτωμένος» και «υποχρεωμένος» ν’ «απαντήσεις»;

Προσωπικά, θα προτιμούσα (καίτοι δεν πιστεύω να γίνει…) τα λεφτά ν’ αξιοποιηθούν στην ανακατασκευή του «Camp Nou», μήπως γλιτώσουμε την χορηγική ονοματοδοσία.

Να αφήσει, έστω άθελα του, κάτι καλό στον σύλλογο…traitor-neymar-759

Υ.Γ: Στο κόμικ ο Εric Castel γύρισε μετά από δύο χρόνια στην Μπάρσα. Δεν ήταν ποτέ το ίδιο. Γίνονται πολλά στο modern football αλλά αυτό όχι. Ο…junior (όνομα και πράγμα) γκρέμισε κάθε γέφυρα. Ο κόσμος είναι μικρός, όμως, ευτυχώς και θα’χει, αργά ή γρήγορα, την ευκαιρία να δει την άλλη όψη του νομίσματος στα 30 αργύρια του. Ας ρωτήσει τον Figo να του πει. Μοσχαροκεφαλές και J&B είναι έτοιμα πάντως…

Υ.Γ1. Το μεγαλύτερο βράδυ του στα «μπλαουγκράνα», στο Βερολίνο, ακούστηκαν από την κερκίδα, εν χορώ, τα ονόματα των Messi, Xavi, Dani Alves, Suarez. To δικό του όχι. Αλάνθαστο το κριτήριο του κόσμου.

Και της P.B.A.

Και να’ μενες, t-shirt, με σένα, δεν θα βγάζαμε ποτέ…

viber image