Μια παλιά φωτογραφία…

Facebooktwittergoogle_plusmail

θμ

Πολλά αποχαιρετιστήρια ποστ εσχάτως. Συνειδητοποιούμε ότι μεγαλώνουμε όταν αρχίζουμε να αποχαιρετούμε όλο και πιο συχνά. Όπως και αν έχει, η φωτογραφία που συνοδεύει το ποστ τραβήχτηκε πριν από μερικά χρόνια στην Κρήτη. Η Μπαρσελόνα Μονοφατσίου ξεκινούσε το ταξίδι της και η Penya έστειλε, ως όφειλε, κάποιους ανθρώπους να την εκπροσωπήσουν. Κάπου εκεί, έξω από το κάδρο της φωτογραφίας βρίσκονται η Κατερίνα και ο υπογράφων το κείμενο. Στην Κρήτη λοιπόν, με τη βοήθεια του Νίκου Μάλλιαρη, είχαμε την τιμή να συναντήσουμε έναν πολύ μεγάλο, που από ένα καπρίτσιο της ελληνικής γλώσσας ονομάζεται Μικρούτσικος.

Φυσικά, το «συναντήσουμε» έχει να κάνει με αυτό που λέμε «από κοντά». Μέσα από τη μουσική του, είχαμε συναντηθεί πολλά χρόνια πριν. Είναι ωραίο να διαπιστώνεις ότι άνθρωποι σαν τον Θάνο Μικρούτσικο αγαπούν την ίδια ομάδα με εσένα. Είναι ακόμα πιο ωραίο να τον βλέπεις με το κασκόλ της Μπάρσα, μέσα στη ζέστη που έκανε στην Κρήτη, ένας φίλος των μπλαουγκράνα και αυτός, όπως όλοι εμείς. Από χθες το βράδυ, η φωτογραφία αυτή και όλες οι εικόνες από εκείνη τη συνάντηση κάνουν ανεξέλεγκτους περιπάτους από το μυαλό στην καρδιά και πάλι πίσω.

Το να γίνει αναφορά από αυτό εδώ το ποστ στην προσφορά του Θάνου Μικρούτσικου στον πολιτισμό της χώρας μας είναι περιττό. Ενα μεγάλο ευχαριστώ μόνο. Για τα τραγούδια που μας μεγάλωσαν, μας συγκίνησαν, μας πολιτικοποίησαν, μας έκαναν να σκεφτούμε.

Να την βλέπεις την Μπάρσα μας από εκεί και να την καμαρώνεις. Τιμή μας που σε γνωρίσαμε. Και μια προσωπική χάρη: Χαιρετίσματα στον Μήτσο.

https://www.youtube.com/watch?v=3FsrhS6S6Go