Βαρκελώνη, η αρχόντισσα της Καταλωνίας! Tαξιδιωτικός οδηγός Βαρκελώνης:Μέρος 3ο

Facebooktwittergoogle_plusmail

ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

barcelona-metro-smallΜετρό:

Το μετρό της Βαρκελώνης με τις 11 γραμμές του, είναι βολικό, γρήγορο, εύκολο και εκτεταμένο. Παραμένει ανοιχτό όλη τη νύχτα το Σάββατο και μέχρι τις 2 τη νύχτα την Παρασκευή. (τηλ: 902075027 www.tmb.cat).

 

 

FGC:

FGCTo Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) είναι το σύστημα προαστιακών σιδηροδρόμων της πόλης, που εξυπηρετεί τη βόρεια και ανατολική Βαρκελώνη. Το FGC μοιράζεται αρκετούς κύριους σταθμούς με το μετρό, συμπεριλαμβανομένων των Plaça Catalunya και Plaça Espanya και έχει τις ίδιες τιμές και παρόμοια ωράρια. (τηλ: 932051515 www.fgc.cat ).

Λεωφορεία:

number-15-bus-transport-system-barcelonaΤο δίκτυο λεωφορείων της Βαρκελώνης καλύπτει ολόκληρη την πόλη. Οι στάσεις των λεωφορείων διακρίνονται εύκολα και τα λεωφορεία αναγράφουν το νούμερο και τον προορισμό τους στο μπροστινό μέρος. Για πληροφορίες σχετικά με διαδρομές και δρομολόγια καλέστε το 010 ή πάρτε ένα φυλλάδιο οδηγιών από τα τουριστικά γραφεία. (τηλ: 90205027 www.tmb.net ).

 

Νυχτερινά λεωφορεία:

nitbusΥπάρχουν περίπου 17 διαδρομές Nitbús (νυχτερινών λεωφορείων) σε όλη την πόλη, πολλά εκ των οποίων περνούν από την Plaça Catalunya. (τηλ: 932235151 www.emt-amb.com ).

 

Tαξί:

taxiΣταματήστε ένα κιτρινόμαυρο ταξί σε οποιοδήποτε δρόμο της πόλης. Το πράσινο φως στην οροφή υποδηλώνει ότι είναι ελεύθερο. Για δύο ή περισσότερους επιβάτες και για μικρές αποστάσεις, τα ταξί είναι σχεδόν εξίσου οικονομικά με το μετρό. Εφαρμόζεται ελάχιστη χρέωση. (τηλ: 933033033, 933222222)

 

 

Πεζοί:

footageΗ Βαρκελώνη είναι πολύ συνεπτυγμένη πόλη και μπορείτε να τη βιώσετε καλύτερα αν την περπατήσετε, ειδικά στην παλιά πόλη και την Grácia, όπου ένας ωραίος περίπατος θα σας επιτρέψει να απολαύσετε τα αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά πλούτη της πόλης. Η προκυμαία της πόλης, από το Port Vell έως το Port Olímpic, είναι επίσης ιδανική για περπάτημα.

Με ποδήλατο:

ruta-en-bicicleta-por-la-ciudad-de-barcelona1Η ποδηλασία στο λιμάνι, το Barrí Gótic ή το πάρκο Ciutadella είναι μια διασκεδαστική εναλλακτική του περπατήματος. Υπάρχουν πάνω από 180 χιλιόμετρα ποδηλατικών λωρίδων κυκλοφορίας σε όλη την πόλη, οι οποίοι περιέχονται στους χάρτες των τουριστικών γραφείων ή των καταστημάτων ενοικίασης ποδηλάτων. Μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατο με τη μέρα από την Budget Bikes (τηλ: 933041885 www.budgetbikes.eu ) ή την Barcelona by Bicycle (τηλ: 932682105 www.bicicletabarcelona.com ).

Συγκοινωνία για ΑΜΕΑ:

ameaΤα άτομα με αναπηρικό καρότσι έχουν πρόσβαση στο λεωφορείο του αεροδρομίου καθώς και στις γραμμές 2,9,10 και 11 του μετρό, σε όλα τα αστικά λεωφορεία, σε μερικούς σταθμούς FGC, σε όλα τα νυχτερινά λεωφορεία και στο τελεφερίκ του Montjuic. Η εταιρία Taxi Amic (τηλ: 934208088) έχει αυτοκίνητα και πουλμανάκια για χρήστες αναπηρικών καροτσιών. Για πληροφορίες σχετικά με τη μετακίνηση των ΑΜΕΑ, καλέστε στο ΙΜPD – Informació Municipal de Perso-nes amb Discapacitat (τηλ: 934132775). Για πληροφορίες σε συγκεκριμένες διαδρομές καλέστε 010 ή ελέγξτε την ιστοσελίδα TMB (τηλ: 902075027 www.tmb.cat ).
To IMPD έχει μια βάση δεδομένων που αναγράφει όλους τους δρόμους στους οποίους έχουν πρόσβαση άτομα με αναπηρικό καρότσι. Καλέστε στο 010, δώστε το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό σας και θα σας συμβουλέψουν ποια διαδρομή να ακολουθήσετε.

Eισιτήρια και Πάσο: 

Ένα μονό εισιτήριο σε μετρό, FGC, αστικό ή νυχτερινό λεωφορείο κοστίζει 2,15 ευρώ. Το προσωπικό εισιτήριο Τ10 κοστίζει 9,95 ευρώ και επιτρέπει 10 μετακινήσεις με τα παραπάνω μέσα, με την προϋπόθεση ότι το συνολικό ταξίδι θα διαρκέσει έως 75 λεπτά. Επίσης διατίθεται πάσο για μία, δύο, τρεις, τέσσερις και πέντε μέρες, το οποίο παρέχει απεριόριστες μετακινήσεις με τα μέσα συγκοινωνίας. Τα εισιτήρια και τα πάσο διατίθενται από μηχανήματα σε όλους τους σταθμούς μετρό.

Πηγή: taxidologio.gr
tmb.cat
fgc.cat
top10  Orama editions